Aardbeien Parfait
300 g aardbeien, 3 eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel witte suiker, 1 theelepel vanillesuiker, 2 dl yoghurt, 100 g mascarpone, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, 4 kleine takjes munt
De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen, de vruchten in vieren snijden en in een schaal goed mengen met de suiker. Ongeveer 20 min. laten staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven. Nu en dan even omscheppen. In een kleine kom yoghurt, mascarpone en sinaasappelschil met elkaar vermengen. Een derde van het aardbeienmengsel gelijkmatig over 4 coupes verdelen. Daarop telkens 2 eetlepels van de yoghurt-mascarpone-crème doen. Herhalen met nog een laag aardbeien en yoghurt-crème. Eindigen met het laatste derde deel van de aardbeien, bovenop 1 eetlepels yoghurt-mascar-ponecrème doen en garneren met een munttakje. Direct serveren.

Variatie:
Wilt u voor uw gasten iets heel speciaals klaarmaken, strooi dan tussen de verschillende lagen nog geraspte kokos en gehakte nootjes (bijvoorbeeld walnoten of pecan-noten). Deze ingrediënten smaken heel lekker, maar kunnen beter mondjesmaat worden toegepast vanwege hun hoge vetgehalte.

Was aardbeien, net zoals alle andere verse vruchten, altijd pas kort voor gebruik. Daarna moet u ze voorzichtig droogdeppen met keukenpapier.

Bijzonder decoratief ziet dit nagerecht eruit als de gesuikerde aardbeien en de yoghurtcrème afwisselend in mooie coupes worden gedaan.
 
Bijpassende wijnen: 5

Appèllation ControléeGebiedKleur
BarsacBordeauxwit
Bordeaux SupérieurBordeauxwit
CadillacBordeauxwit
Côtes de Bordeaux Saint-MacaireBordeauxwit
Graves SupérieurBordeauxwit



© by www.VoordeligeWijnen.nl